Wolt objavio Izveštaj o transparentnosti algoritma

Vodeća platforma za dostavu u Srbiji, Wolt, objavila je treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama, čime potvrđuje svoju predanost u otvorenom prikazu algoritama koji pokreću Wolt platformu. Izveštaj je u potpunosti  dostupan javnosti i ilustruje posvećenost Wolt-a u demistifikovanju tehnologije i korišćenja veštačke inteligencije (AI) koja podržava milione korisnika širom Evrope i sveta.

Wolt je svoj prvi Izveštaj o transparentnosti algoritama objavio 2022. g. i time postao prva kompanija u celoj industriji koja je objavila takvu vrstu izveštaja. To je uvideo i WageIndicator, međunarodna organizacija koja prikuplja, analizira i distribuira informacije o platama, radnim uslovima i pravima radnika u različitim zemljama, prepoznajući upravo Wolt-ovu inicijativu kao najbolju u praksi.

Ovogodišnji Izveštaj podeljen je po odeljcima za korisnike, Wolt partnere, odnosno restorane i trgovce, kao i Wolt Partnere Dostavljače, što olakšava razumevanje kako algoritmi oblikuju njihove interakcije s Wolt-om i na koji način poboljšavaju njihova ukupna korisnička iskustva. Izveštaj takođe daje uvid u sigurnost podataka svih koji koriste Wolt platformu, a od ove godine uključuje i sekciju o generativnoj veštačkoj inteligenciji i objašnjava kako ona poboljšava efikasnost u Wolt-u.

U kompaniji Wolt veruju da objavljivanje ovakvog Izveštaja osnažuje dobre odnose s korisnicima i partnerima što pruža vredne informacije o načinu funkcionisanja platforme, podstiče poverenje, odgovornost i transparentnost u svim sferama poslovanja i saradnje. U nedavnoj anketi koju je sproveo Wolt, više od 90 odsto Partnera Dostavljača potvrdilo je kako im je transparentnost o funkcionisanju algoritama izuzetno važna.

Wolt Srbija

Naša misija je pružanje doprinosa gradovima gde poslujemo i verujemo da naša otvorenost i transparentnost o tehnologiji koju koristimo može da pomogne u postizanju tog cilja. Smatram da je izuzetno važno da se informacije dele na jasan i razumljiv način kako bi korisnici i partneri bolje razumeli svoju svakodnevnu interakciju s nama, ali i kako bi poboljšali svoja iskustva na našoj platformi‟, izjavio je Đorđe Davidović, generalni direktor kompanije Wolt Srbija.

Predanost Wolt-a transparentnosti, takođe, se odražava u pristupu usklađenosti sa zakonskim propisima i regulativama. Kompanija se zalaže za usklađene standarde za transparentnost, kako bi se osigurala doslednost i efikasnost, posebno u svetlu novih zakona, kao što su Akt o digitalnim uslugama (DSA), Akt o veštačkoj inteligenciji i Direktiva o radu putem digitalnih platformi.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Toyota proizvodi eksperimentalnu peć za picu...

Toyota veruje da ima odgovor na dugogodišnju debatu „ugljenik protiv propana“: Nijedno od navedenih. Brend se...

Španija uvodi pornografski pasoš kako bi...

EU zakon koji stupa na snagu u oktobru 2027. godine će zahtevati od sajtova da spreče...

TOP 5 APLIKACIJA ZA UČENJE KLAVIRA

Flowkey Flowkey je sjajna aplikacija za klavir za početnike koja nudi veliki izbor načina za učenje. U...

HONOR i Google Cloud predstavljaju nove...

HONOR je zvanično najavio saradnju sa platformom Google Cloud, kroz koju će premijerno predstaviti tri nove...

Preplavljeni pozivima prevaranata? Imamo jednostavno rešenje...

Većina nas nosi mobilne telefone gde god da idemo. Koristimo telefone za gotovo sve osim za...

Kako funkcioniše veštačka inteligencija?

Alan Turing se pitao: mogu li mašine da misle? Šta čini da se „nešto“ smatra inteligentnim?...

Novi modeli kombajna CR11 i CR10

Novi vodeći model kombajna New Holland CR11, pridružio se modelu CR10, sa novim dizajnom sledeće generacije....

Helm.ai VidGen−1: Generativni AI video...

Helm.ai, vodeći dobavljač naprednog AI softvera za visokokvalitetne ADAS sisteme, autonomnu vožnju nivoa 4 i robotsku...

Oglašavanje na TikToku dostupno i u...

Aleph, mreža globalnih stručnjaka koja nudi tehnološka rešenja za podršku digitalnom ekosistemu, širi svoju ponudu i...

Potpuno nova LG toplotna pumpa koja...

Kompanija LG Electronics predstavila je najnoviju R290 monobloc Therma V toplotnu pumpu. Ovaj inovativni uređaj podjednako...
Vodeća platforma za dostavu u Srbiji, Wolt, objavila je treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama, čime potvrđuje svoju predanost u otvorenom prikazu algoritama koji pokreću Wolt platformu. Izveštaj je u potpunosti  dostupan javnosti i ilustruje posvećenost Wolt-a u demistifikovanju tehnologije i korišćenja veštačke inteligencije (AI) koja podržava milione korisnika širom Evrope i sveta. Wolt je svoj prvi Izveštaj o transparentnosti algoritama objavio 2022. g. i time postao prva kompanija u celoj industriji koja je objavila takvu vrstu izveštaja. To je uvideo i WageIndicator, međunarodna organizacija koja prikuplja, analizira i distribuira informacije o platama, radnim uslovima i pravima radnika u različitim zemljama, prepoznajući upravo Wolt-ovu inicijativu kao najbolju u praksi. Ovogodišnji Izveštaj podeljen je po odeljcima za korisnike, Wolt partnere, odnosno restorane i trgovce, kao i Wolt Partnere Dostavljače, što olakšava razumevanje kako algoritmi oblikuju njihove interakcije s Wolt-om i na koji način poboljšavaju njihova ukupna korisnička iskustva. Izveštaj takođe daje uvid u sigurnost podataka svih koji koriste Wolt platformu, a od ove godine uključuje i sekciju o generativnoj veštačkoj inteligenciji i objašnjava kako ona poboljšava efikasnost u Wolt-u. U kompaniji Wolt veruju da objavljivanje ovakvog Izveštaja osnažuje dobre odnose s korisnicima i partnerima što pruža vredne informacije o načinu funkcionisanja platforme, podstiče poverenje, odgovornost i transparentnost u svim sferama poslovanja i saradnje. U nedavnoj anketi koju je sproveo Wolt, više od 90 odsto Partnera Dostavljača potvrdilo je kako im je transparentnost o funkcionisanju algoritama izuzetno važna.
Wolt Srbija
Naša misija je pružanje doprinosa gradovima gde poslujemo i verujemo da naša otvorenost i transparentnost o tehnologiji koju koristimo može da pomogne u postizanju tog cilja. Smatram da je izuzetno važno da se informacije dele na jasan i razumljiv način kako bi korisnici i partneri bolje razumeli svoju svakodnevnu interakciju s nama, ali i kako bi poboljšali svoja iskustva na našoj platformi‟, izjavio je Đorđe Davidović, generalni direktor kompanije Wolt Srbija. Predanost Wolt-a transparentnosti, takođe, se odražava u pristupu usklađenosti sa zakonskim propisima i regulativama. Kompanija se zalaže za usklađene standarde za transparentnost, kako bi se osigurala doslednost i efikasnost, posebno u svetlu novih zakona, kao što su Akt o digitalnim uslugama (DSA), Akt o veštačkoj inteligenciji i Direktiva o radu putem digitalnih platformi.