IFA 2024: Povodom stogodišnjice IFA, objavljeni su pobednici GPTIAwards 2024, određujući kurs budućih tehnoloških dostignuća

Godine 2024, povodom stogodišnjice Međunarodne izložbe radija u Berlinu (IFA), pobednici Globalne nagrade za tehnološke inovacije proizvoda objavljeni su 6. septembra. Osnovana 2014. godine od strane International Data Group (IDG) i Nemačke privredne i industrijske komore (DIHK), GPTIAwards ove godine slavi svoju desetu godišnjicu. Ovaj jubilej ne samo da naglašava njen kontinuirani uticaj i autoritet u globalnom tehnološkom sektoru, već ističe i njenu ključnu ulogu u unapređenju inovacija u tehnologiji potrošačke elektronike širom sveta.

Od svog osnivanja, GPTIAwards je postao ključni pokazatelj globalne industrije potrošačke elektronike. Pored slavljenja tehnoloških inovacija, ona deluje kao hroničar i katalizator za napredak tehnološkog sektora. Tokom protekle decenije, zabeležila je pojavu i primenu brojnih revolucionarnih tehnologija. Gledajući unapred, očekujemo da će narednih deset godina doneti još više pionirskih inovacija i proizvoda, podižući industriju na nove visine.

Objavljeni pobednici prikazuju najmoderniju tehnologiju

SONY IFA 2024

Nakon intenzivne konkurencije i stručne evaluacije, GPTIAwards 2024 je nagradila preko 20 kompanija. „Zlatnu nagradu za tehnologiju proizvoda“ dobili su brendovi kao što su BOSCH, SIEMENS, MIDEA, AEG, TCL, MIELE, SONY, HISENSE, TECNO, SAMSUNG, CHANGHONG, ECOVACS, DYSON, TINECO, PHILIPS, BOE, JMGO, JURA i FITBIT. Drugi značajni dobitnici su LIEBHERR, BMW, BEKO, LOEWE, TESLA, IMOU, BLUETTI i VESTEL. Ovi nagrađeni proizvodi pokazali su inovaciju vođenu brendom kroz značajna tehnološka unapređenja u dizajnu ili primeni.

Posebno se ističu proizvodi i brendovi nekoliko kineskih kompanija koji su se pojavili na ovogodišnjem IFA sajmu, pokrivajući širok spektar kategorija, poput klima uređaja, frižidera, televizora, robotskih usisivača, prenosivih izvora energije, projektora, gejming konzola, kontrolera za igre i kamera na baterije.

Kineski brendovi kućnih aparata ubrzavaju globalizaciju uz naprednu tehnologiju

TCL NXTFRAME TV

Poslednjih godina, kako se globalizacija intenzivira i ekonomske veze između zemalja postaju čvršće, tehnologija i inovacije postali su ključni pokretači rasta industrije. Kao odgovor na globalne ekonomske izazove i promene na tržištima potrošača, vodeće kompanije kućnih aparata usavršavaju svoje strategije i ulaze na međunarodna tržišta.

MIDEA je dobila „Zlatnu nagradu za inovativnu tehnologiju grejanja“, „Zlatnu nagradu za inovaciju integrisane tehnologije svežeg vazduha“ i „Zlatnu nagradu za inovaciju 4WD tehnologije kontrole vetra“ za svoja tri istaknuta proizvoda, CirQHP unutrašnji hibrid za inostrano tržište, Fresh Air Explorer centralni sistem klimatizacije za stambene objekte i Air Virtuoso T3. Ovi proizvodi prikazuju značajna unapređenja u inovativnom novom pristupu grejanju u zatvorenom prostoru, tehnologiji svežeg vazduha i sistemima za kontrolu vetra.

TCL A300 serija NXTFRAME TV dobila je „Zlatnu nagradu za inovaciju dizajna lifestyle televizora“ zbog svojih izvanrednih karakteristika, uključujući svestran dizajn, ultra-tanki oblik i superioran zvučni sistem, koji besprekorno integriše modernu tehnologiju sa umetničkom elegancijom. Pored toga, TCL Free ugrađeni frižider postiže idealnu ravnotežu između velikog kapaciteta i kompaktnih dimenzija sa svojim ultra-tankim profilom od 580mm, ugrađenim dizajnom i tehnologijom donjeg ventilacionog sistema. Ova inovacija zadovoljava moderne potrebe doma za stilom i funkcionalnošću, zaslužujući „Zlatnu nagradu za inovaciju ugrađenog dizajna“.

Hisense Laser TV se ističe globalno sa svojim industrijskim prvim rešenjem ulaska u kuću sa sklopivim okvirom, tehnologijom za očuvanje vida i bioskopskim kvalitetom prikaza, dobijajući „Zlatnu nagradu za tehnologiju prikaza velikog ekrana“. U 2023. godini, Hisense laser televizori su doživeli značajan rast u inostranstvu, sa jednim od svakih dva isporučena laser televizora na globalnom nivou koji je Hisense, postavljajući visok standard za premium kinesku proizvodnju u inostranstvu.

CHANGHONG CHiQ Xingbo serija je osvojila „Zlatnu nagradu za izvanredna audiovizuelna iskustva“ zbog svojih izuzetnih tehničkih karakteristika. Od svog lansiranja u avgustu 2023. godine, ovaj vrhunski model brzo je postao lider na tržištu televizora sa visokim osvežavanjem od 288Hz. Pored toga, CHiQ je dobio „Nagradu za brend pametnih kućnih aparata“, čime je ojačao svoju važnost u sektoru pametnih uređaja.

BOE 31.6“ klizni displej osvojio je „Zlatnu nagradu za tehnologiju fleksibilnog kliznog displeja“ zbog svog jedinstvenog kliznog dizajna i fleksibilne OLED tehnologije, postajući remek-delo buduće tehnologije prikaza. Proizvod ne samo da može slobodno da prelazi između različitih veličina, već ostvaruje i ukupnu kliznu udaljenost veću od 260mm, dok dubina nabora može biti ograničena na manje od 0.3mm.

ECOVACS DEEBOT X8 PRO OMNI

ECOVACS DEEBOT X8 PRO OMNI je dobio prestižnu „Zlatnu nagradu za rešenja za čišćenje unutrašnjosti“, prepoznajući njegovu revolucionarnu integraciju vrhunske pametne tehnologije sa pionirskim OZMO ROLLER sistemom za obnovu vode za brisanje. Pored toga, ECOVACS je dobio cenjenu „Nagradu za brend robota za čišćenje domaćinstava“, naglašavajući njegov značajan uticaj i izvanredno postignuće na globalnom tržištu. 

TINECO FLOOR ONE STRETCH S6 se ističe svojim jedinstvenim dizajnom od 180° koji transformiše tradicionalne prakse čišćenja domaćinstava i dobio je „Zlatnu nagradu za rešenja za čišćenje podova“.

Nadogradnje opreme za igre zadovoljavaju zahteve premium potrošača

TECNO MEGA MINI Gaming G1

Kontinuirani uspeh globalnog tržišta konzolnih igara i brza ekspanzija sektora PC igara stvorili su nove prilike za kompanije koje se bave proizvodnjom opreme za igre. Tokom IFA 2024, TECNO MEGA MINI Gaming G1 je dobio nagradu „Zlatna nagrada za Inovaciju u Dizajnu i Tehnološkoj Integraciji“. Pored toga, TECNO Pocket Go je osvojio „Zlatnu nagradu za Inovaciju u AR Imersivnom Iskustvu PC Igara“, označavajući novu eru za AR uređaje za igranje na Windows platformi.

Pametna tehnologija i energetska efikasnost kao krajnji cilj za kompanije

JMGO N1S Ultimate 4K

U eri koja je obeležena naučnim i tehnološkim inovacijama i posvećenošću održivosti, pametna tehnologija i energetska efikasnost postaju krajnji ciljevi za kompanije koje se bave potrošačkom elektronikom i tehnologijom. JMGO N1S Ultimate 4K, prvi svetski 4K trostruki laserski projektor sa Google TV-om, dobio je „Zlatnu nagradu za Tehnologiju Laserske Projekcije“ za svoju MALC trostruku lasersku tehnologiju i inovativni integrisani Gimbal dizajn. IMOU AOV PT je dobio „Nagradu za Inovaciju u Tehnologiji Štednje Energije“ zbog svog izuzetnog učinka u uvek uključenom video modu i opremljen je tehnologijom niske potrošnje koja omogućava snimanje 15 dana sa samo 10000mAh baterijom, a solarni punjač radi vrlo dobro i na temperaturi od -10°C. BLUETTI AC240P, prvi prenosivi uređaj za skladištenje energije velikog kapaciteta sa IP65 zaštitom od prašine i vode, osvojio je „Nagradu za Inovaciju u Inteligentnom Prenosivom Skladištenju Energije“.

Desetogodišnja istorija GPTIAwards-a ističe tehnološki napredak globalne tehnološke industrije i beleži njen dinamičan razvoj. Gledajući u budućnost, ona će nastaviti da oličava profesionalnost, autoritet i vrhunske inovacije. S fokusom na nove tehnološke trendove, GPTIAwards će podsticati napredak i inovativne primene u globalnom sektoru potrošačke elektronike i uneti novu vitalnost u industriju, kolektivno oblikujući pametniju i povezaniju budućnost.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

IFA 2024: TCL predstavlja sistem za...

TCL je na IFA sajmu predstavio revolucionarni sistem za upravljanje kućnom energijom (TCL HEMS). Dizajniran da...

IFA 2024: Drugi vek inovacija

IFA 2024 (Internationale Funkausstellung) je jedan od najvažnijih sajmova potrošačke elektronike i kućnih aparata u svetu,...

IFA 2024: TCL je najavio pametne...

TCL je upravo najavio dva nova pametna telefona sa svojom NextPaper tehnologijom ekrana, koja je osmišljena...

IFA 2024: TCL NxtPaper 14 je...

TCL je na IFA sajmu proširio svoju liniju tableta sa ovom inovativnom tehnologijom ekrana. Predstavljen je...

IFA 2024: HONOR MagicPad 2 –...

HONOR MagicPad 2 se izdvaja svojim dizajnom, sa ultra-tankim kućištem debljine 5,8 mm i težinom od...

IFA 2024: Honor MagicBook Art 14

Honor MagicBook Art 14 počeo je svoju globalnu promociju na sajmu IFA u Berlinu. Ima OLED...

IFA 2024: TCL inovativne tehnologije za...

TCL Electronics, vodeći globalni igrač u svetu potrošačke elektronike i drugi po veličini TV brend na...

IFA 2024: Honor Watch 5 debituje...

Pored globalnog lansiranja svog sklopivog modela Magic V3, Honor je najavio novi pametni sat – Honor...

IFA 2024: Honor Magic V3: Tanak...

Honor Magic V3 je najtanji sklopivi telefon na tržištu. Ima veliku bateriju, SD8G3 čipset je vrhunskog...

IFA 2024: Nova AI strategija i...

Inovativni tehnološki brend TECNO najavljuje svoje prisustvo na IFA Berlinu 2024, gde će predstaviti ključnu AI...
Godine 2024, povodom stogodišnjice Međunarodne izložbe radija u Berlinu (IFA), pobednici Globalne nagrade za tehnološke inovacije proizvoda objavljeni su 6. septembra. Osnovana 2014. godine od strane International Data Group (IDG) i Nemačke privredne i industrijske komore (DIHK), GPTIAwards ove godine slavi svoju desetu godišnjicu. Ovaj jubilej ne samo da naglašava njen kontinuirani uticaj i autoritet u globalnom tehnološkom sektoru, već ističe i njenu ključnu ulogu u unapređenju inovacija u tehnologiji potrošačke elektronike širom sveta. Od svog osnivanja, GPTIAwards je postao ključni pokazatelj globalne industrije potrošačke elektronike. Pored slavljenja tehnoloških inovacija, ona deluje kao hroničar i katalizator za napredak tehnološkog sektora. Tokom protekle decenije, zabeležila je pojavu i primenu brojnih revolucionarnih tehnologija. Gledajući unapred, očekujemo da će narednih deset godina doneti još više pionirskih inovacija i proizvoda, podižući industriju na nove visine.

Objavljeni pobednici prikazuju najmoderniju tehnologiju

SONY IFA 2024
Nakon intenzivne konkurencije i stručne evaluacije, GPTIAwards 2024 je nagradila preko 20 kompanija. „Zlatnu nagradu za tehnologiju proizvoda“ dobili su brendovi kao što su BOSCH, SIEMENS, MIDEA, AEG, TCL, MIELE, SONY, HISENSE, TECNO, SAMSUNG, CHANGHONG, ECOVACS, DYSON, TINECO, PHILIPS, BOE, JMGO, JURA i FITBIT. Drugi značajni dobitnici su LIEBHERR, BMW, BEKO, LOEWE, TESLA, IMOU, BLUETTI i VESTEL. Ovi nagrađeni proizvodi pokazali su inovaciju vođenu brendom kroz značajna tehnološka unapređenja u dizajnu ili primeni. Posebno se ističu proizvodi i brendovi nekoliko kineskih kompanija koji su se pojavili na ovogodišnjem IFA sajmu, pokrivajući širok spektar kategorija, poput klima uređaja, frižidera, televizora, robotskih usisivača, prenosivih izvora energije, projektora, gejming konzola, kontrolera za igre i kamera na baterije.

Kineski brendovi kućnih aparata ubrzavaju globalizaciju uz naprednu tehnologiju

TCL NXTFRAME TV
Poslednjih godina, kako se globalizacija intenzivira i ekonomske veze između zemalja postaju čvršće, tehnologija i inovacije postali su ključni pokretači rasta industrije. Kao odgovor na globalne ekonomske izazove i promene na tržištima potrošača, vodeće kompanije kućnih aparata usavršavaju svoje strategije i ulaze na međunarodna tržišta. MIDEA je dobila „Zlatnu nagradu za inovativnu tehnologiju grejanja“, „Zlatnu nagradu za inovaciju integrisane tehnologije svežeg vazduha“ i „Zlatnu nagradu za inovaciju 4WD tehnologije kontrole vetra“ za svoja tri istaknuta proizvoda, CirQHP unutrašnji hibrid za inostrano tržište, Fresh Air Explorer centralni sistem klimatizacije za stambene objekte i Air Virtuoso T3. Ovi proizvodi prikazuju značajna unapređenja u inovativnom novom pristupu grejanju u zatvorenom prostoru, tehnologiji svežeg vazduha i sistemima za kontrolu vetra. TCL A300 serija NXTFRAME TV dobila je „Zlatnu nagradu za inovaciju dizajna lifestyle televizora“ zbog svojih izvanrednih karakteristika, uključujući svestran dizajn, ultra-tanki oblik i superioran zvučni sistem, koji besprekorno integriše modernu tehnologiju sa umetničkom elegancijom. Pored toga, TCL Free ugrađeni frižider postiže idealnu ravnotežu između velikog kapaciteta i kompaktnih dimenzija sa svojim ultra-tankim profilom od 580mm, ugrađenim dizajnom i tehnologijom donjeg ventilacionog sistema. Ova inovacija zadovoljava moderne potrebe doma za stilom i funkcionalnošću, zaslužujući „Zlatnu nagradu za inovaciju ugrađenog dizajna“. Hisense Laser TV se ističe globalno sa svojim industrijskim prvim rešenjem ulaska u kuću sa sklopivim okvirom, tehnologijom za očuvanje vida i bioskopskim kvalitetom prikaza, dobijajući „Zlatnu nagradu za tehnologiju prikaza velikog ekrana“. U 2023. godini, Hisense laser televizori su doživeli značajan rast u inostranstvu, sa jednim od svakih dva isporučena laser televizora na globalnom nivou koji je Hisense, postavljajući visok standard za premium kinesku proizvodnju u inostranstvu. CHANGHONG CHiQ Xingbo serija je osvojila „Zlatnu nagradu za izvanredna audiovizuelna iskustva“ zbog svojih izuzetnih tehničkih karakteristika. Od svog lansiranja u avgustu 2023. godine, ovaj vrhunski model brzo je postao lider na tržištu televizora sa visokim osvežavanjem od 288Hz. Pored toga, CHiQ je dobio „Nagradu za brend pametnih kućnih aparata“, čime je ojačao svoju važnost u sektoru pametnih uređaja. BOE 31.6“ klizni displej osvojio je „Zlatnu nagradu za tehnologiju fleksibilnog kliznog displeja“ zbog svog jedinstvenog kliznog dizajna i fleksibilne OLED tehnologije, postajući remek-delo buduće tehnologije prikaza. Proizvod ne samo da može slobodno da prelazi između različitih veličina, već ostvaruje i ukupnu kliznu udaljenost veću od 260mm, dok dubina nabora može biti ograničena na manje od 0.3mm.
ECOVACS DEEBOT X8 PRO OMNI
ECOVACS DEEBOT X8 PRO OMNI je dobio prestižnu „Zlatnu nagradu za rešenja za čišćenje unutrašnjosti“, prepoznajući njegovu revolucionarnu integraciju vrhunske pametne tehnologije sa pionirskim OZMO ROLLER sistemom za obnovu vode za brisanje. Pored toga, ECOVACS je dobio cenjenu „Nagradu za brend robota za čišćenje domaćinstava“, naglašavajući njegov značajan uticaj i izvanredno postignuće na globalnom tržištu.  TINECO FLOOR ONE STRETCH S6 se ističe svojim jedinstvenim dizajnom od 180° koji transformiše tradicionalne prakse čišćenja domaćinstava i dobio je „Zlatnu nagradu za rešenja za čišćenje podova“.

Nadogradnje opreme za igre zadovoljavaju zahteve premium potrošača

TECNO MEGA MINI Gaming G1
Kontinuirani uspeh globalnog tržišta konzolnih igara i brza ekspanzija sektora PC igara stvorili su nove prilike za kompanije koje se bave proizvodnjom opreme za igre. Tokom IFA 2024, TECNO MEGA MINI Gaming G1 je dobio nagradu „Zlatna nagrada za Inovaciju u Dizajnu i Tehnološkoj Integraciji“. Pored toga, TECNO Pocket Go je osvojio „Zlatnu nagradu za Inovaciju u AR Imersivnom Iskustvu PC Igara“, označavajući novu eru za AR uređaje za igranje na Windows platformi.

Pametna tehnologija i energetska efikasnost kao krajnji cilj za kompanije

JMGO N1S Ultimate 4K
U eri koja je obeležena naučnim i tehnološkim inovacijama i posvećenošću održivosti, pametna tehnologija i energetska efikasnost postaju krajnji ciljevi za kompanije koje se bave potrošačkom elektronikom i tehnologijom. JMGO N1S Ultimate 4K, prvi svetski 4K trostruki laserski projektor sa Google TV-om, dobio je „Zlatnu nagradu za Tehnologiju Laserske Projekcije“ za svoju MALC trostruku lasersku tehnologiju i inovativni integrisani Gimbal dizajn. IMOU AOV PT je dobio „Nagradu za Inovaciju u Tehnologiji Štednje Energije“ zbog svog izuzetnog učinka u uvek uključenom video modu i opremljen je tehnologijom niske potrošnje koja omogućava snimanje 15 dana sa samo 10000mAh baterijom, a solarni punjač radi vrlo dobro i na temperaturi od -10°C. BLUETTI AC240P, prvi prenosivi uređaj za skladištenje energije velikog kapaciteta sa IP65 zaštitom od prašine i vode, osvojio je „Nagradu za Inovaciju u Inteligentnom Prenosivom Skladištenju Energije“. Desetogodišnja istorija GPTIAwards-a ističe tehnološki napredak globalne tehnološke industrije i beleži njen dinamičan razvoj. Gledajući u budućnost, ona će nastaviti da oličava profesionalnost, autoritet i vrhunske inovacije. S fokusom na nove tehnološke trendove, GPTIAwards će podsticati napredak i inovativne primene u globalnom sektoru potrošačke elektronike i uneti novu vitalnost u industriju, kolektivno oblikujući pametniju i povezaniju budućnost.