Sunseeker 90 Ocean – Početak nečeg velikog

Britanski gigant lansira prvi u novoj liniji Sunseekera.

Sunseeker 90 Ocean probija nove granice kako bi stvorio spektakularnu luksuznu jahtu. Ona se može pohvaliti izuzetnim povećanjem ukupnog volumena od 20% i skoro 30% više prostora na palubi, zahvaljujući ne samo velikoj širini već i uspravnom pramcu koji donosi veći unutrašnji prostor unapred.

Prostrani Beach Club, koji meri preko 6m x 4m, je savršen za druženje porodice i prijatelja blizu vode, a može da se koristi ugrađeni roštilj. Besenzoni ‘Ladder Gangway’ omogućava gostima lak pristup vodenim sportovima koji su u ponudi, nakon čega će rado koristiti preveliki ’kišni tuš’ pre nego što se opuste na novim transformacionim X-TEND ležaljkama.

Sunseeker 90 Ocean

Pridružena hidraulična platforma pruža dovoljno prostora za smeštaj i lansiranje Jet Ski-ja, Williams 460 SportJet-a i dva SeaBoba, smeštenih u specijalne ormariće koji se sami suše. Flybridge je 25% veći od uporedive luksuzne jahte, a vlasnici mogu izabrati beskonačni spa bazen i komodu sa drugim integrisanim roštiljem. Dostupan je i mokri bar sa sudoperom od nerđajućeg čelika, frižiderima sa fiokama, ledomatom i staklenim gornjim delom bara, kako bi se maksimalno iskoristio ovaj popularni prostor za zabavu. Karbonski tvrdi krov sa punom širinom baldahina, koji se uvlači, pruža hladovinu za izuzetno velikodušni prostor za sedenje i odmaranje, koji se može konfigurisati ili ostaviti otvorenim prema tačnim zahtevima vlasnika.

Ovo je nova vrsta Sunseekera. Sigurno je da nije ni nalik nijednom prethodnom. Ovde se ciljaju novi kupci. To je veoma široka, ali ne naročito brza jahta, sposobna za izlazak na more. Kobilica je efikasna i pri visokim i pri niskim brzinama. Namenjena je porodicama, ljudima koji uživaju na moru; predstavlja drugačiji način života u poređenju sa jahtom od 88 stopa. Manje je formalna.

Sunseeker 90 Ocean

Široki pramac stvara ogroman unutrašnji prostor na glavnoj i donjoj palubi. Ovo je jedini brod koji je dovoljno širok da ima prolaz koji vodi sa jedne strane na drugu, sa vratima vlasničke kabine i dve kabine za goste koje vode levo i desno, napred i nazad, poput hotelskog hodnika. VIP apartman u pramcu, s druge strane, ima svoj sopstveni prolaz.

Na glavnoj palubi, kormilo se praktično nalazi na pramcu, ostavljajući ogroman prostor iza njega za kuhinju, trpezarijski sto i salon. Spoljašnji prostor, kada se kombinuju kokpit i platforma za plivanje, dovoljno je širok i svestran za Sunseeker, da ga opiše kao “plažni klub u stilu superjahte.” Neometani prostori i neformalnost rasporeda glavne palube sigurno će podstaći opuštenu atmosferu na brodu. Sve se vrti oko neba, mora i društva. Košulje i cipele su opcione.

Sunseeker 90 Ocean

Frabetti je proveo skoro 25 godina vodeći pomorsku arhitekturu i inženjering u Ferretti Grupi, čiji brendovi uključuju ne samo istoimenog graditelja jahti, već i mnoge poznate nazive kao što su Custom Line, Riva i Pershing. Kao prvi u novom asortimanu proizvoda, koncept 90 Ocean sigurno je pogodio metu. Jahta se nudi sa standardnim MAN V12 motorima od 1.650 KS, iako se većina kupaca odluči za MAN 1900.

Uprkos svom neuobičajenom širokom pramcu, ispod je nova konstrukcija trupa, „dublje V,” sa blago uvrnutim ramenima od sredine prema krmi, i plitkim tunelima za propelere. 

Iako je 90 Ocean jedva dva metra duža od jahte od 88 stopa, malo je teža i 70 cm šira. U vožnji ima težak karakter koji se ne povezuje sa brendom Sunseeker, i izraženo usmeravanje ka spoljašnjem nagibu u zavojima, zbog znatne težine u ogromnom staklu i velikom flybridgeu. Dobro se ponašao pri svim brzinama, sa stabilnim ubrzanjem i dovoljno voljnim odgovorom kormila, dok je ta široka, uvrnuta razmera rezultirala trupom koji se neprimetno postavlja u planing i stoga se oseća jednako srećno pri 12 čvorova ili 24.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

IFA 2024: TCL NxtPaper 14 je...

TCL je na IFA sajmu proširio svoju liniju tableta sa ovom inovativnom tehnologijom ekrana. Predstavljen je...

IFA 2024: HONOR MagicPad 2 –...

HONOR MagicPad 2 se izdvaja svojim dizajnom, sa ultra-tankim kućištem debljine 5,8 mm i težinom od...

IFA 2024: Honor Watch 5 debituje...

Pored globalnog lansiranja svog sklopivog modela Magic V3, Honor je najavio novi pametni sat – Honor...

Telefon postaje deo automobila

Mnogi vozači kažu da su zadovoljni time što mogu priključiti telefon u USB port i pokrenuti...

Canyon Endurace CFR Di2: Potpuno nova...

Novi Endurace je razvijen oko jednog ključnog razmatranja: što duže vozite bicikl, više vati možete uštedeti...

Baterije sa čvrstim elektrolitom su ovde...

Svakih nekoliko godina dolazi potencijalna tehnološka inovacija koja bi mogla promeniti industriju mobilnosti u celini. U...

Hammerhead mikro-kamper pruža baršunasti luksuz u...

Goliath G-47 je vučna kontradikcija koja spaja jednu od najotpornijih spoljašnosti sa udobnim životnim konceptom, potpuno...

Skok Olimpijskih igara u eru veštačke...

U srcu Olimpijskih igara leži duh stalne inovacije i neumorne težnje za izvrsnošću. Taj duh prevazilazi...

GoSun Solar EV Charger: Lagan solarni...

Iako je pravi električni automobil na solarni pogon možda daleko od masovne proizvodnje od strane bilo...

Gamma pantalone imaju ugrađene mehaničke zglobove,...

Ono što je započelo kao istraživački projekat u Google X postalo je uzbudljiv mobilni dodatak koji...
Sunseeker 90 Ocean probija nove granice kako bi stvorio spektakularnu luksuznu jahtu. Ona se može pohvaliti izuzetnim povećanjem ukupnog volumena od 20% i skoro 30% više prostora na palubi, zahvaljujući ne samo velikoj širini već i uspravnom pramcu koji donosi veći unutrašnji prostor unapred. Prostrani Beach Club, koji meri preko 6m x 4m, je savršen za druženje porodice i prijatelja blizu vode, a može da se koristi ugrađeni roštilj. Besenzoni ‘Ladder Gangway’ omogućava gostima lak pristup vodenim sportovima koji su u ponudi, nakon čega će rado koristiti preveliki ’kišni tuš’ pre nego što se opuste na novim transformacionim X-TEND ležaljkama.
Sunseeker 90 Ocean
Pridružena hidraulična platforma pruža dovoljno prostora za smeštaj i lansiranje Jet Ski-ja, Williams 460 SportJet-a i dva SeaBoba, smeštenih u specijalne ormariće koji se sami suše. Flybridge je 25% veći od uporedive luksuzne jahte, a vlasnici mogu izabrati beskonačni spa bazen i komodu sa drugim integrisanim roštiljem. Dostupan je i mokri bar sa sudoperom od nerđajućeg čelika, frižiderima sa fiokama, ledomatom i staklenim gornjim delom bara, kako bi se maksimalno iskoristio ovaj popularni prostor za zabavu. Karbonski tvrdi krov sa punom širinom baldahina, koji se uvlači, pruža hladovinu za izuzetno velikodušni prostor za sedenje i odmaranje, koji se može konfigurisati ili ostaviti otvorenim prema tačnim zahtevima vlasnika. Ovo je nova vrsta Sunseekera. Sigurno je da nije ni nalik nijednom prethodnom. Ovde se ciljaju novi kupci. To je veoma široka, ali ne naročito brza jahta, sposobna za izlazak na more. Kobilica je efikasna i pri visokim i pri niskim brzinama. Namenjena je porodicama, ljudima koji uživaju na moru; predstavlja drugačiji način života u poređenju sa jahtom od 88 stopa. Manje je formalna.
Sunseeker 90 Ocean
Široki pramac stvara ogroman unutrašnji prostor na glavnoj i donjoj palubi. Ovo je jedini brod koji je dovoljno širok da ima prolaz koji vodi sa jedne strane na drugu, sa vratima vlasničke kabine i dve kabine za goste koje vode levo i desno, napred i nazad, poput hotelskog hodnika. VIP apartman u pramcu, s druge strane, ima svoj sopstveni prolaz. Na glavnoj palubi, kormilo se praktično nalazi na pramcu, ostavljajući ogroman prostor iza njega za kuhinju, trpezarijski sto i salon. Spoljašnji prostor, kada se kombinuju kokpit i platforma za plivanje, dovoljno je širok i svestran za Sunseeker, da ga opiše kao “plažni klub u stilu superjahte.” Neometani prostori i neformalnost rasporeda glavne palube sigurno će podstaći opuštenu atmosferu na brodu. Sve se vrti oko neba, mora i društva. Košulje i cipele su opcione.
Sunseeker 90 Ocean
Frabetti je proveo skoro 25 godina vodeći pomorsku arhitekturu i inženjering u Ferretti Grupi, čiji brendovi uključuju ne samo istoimenog graditelja jahti, već i mnoge poznate nazive kao što su Custom Line, Riva i Pershing. Kao prvi u novom asortimanu proizvoda, koncept 90 Ocean sigurno je pogodio metu. Jahta se nudi sa standardnim MAN V12 motorima od 1.650 KS, iako se većina kupaca odluči za MAN 1900. Uprkos svom neuobičajenom širokom pramcu, ispod je nova konstrukcija trupa, „dublje V,” sa blago uvrnutim ramenima od sredine prema krmi, i plitkim tunelima za propelere.  Iako je 90 Ocean jedva dva metra duža od jahte od 88 stopa, malo je teža i 70 cm šira. U vožnji ima težak karakter koji se ne povezuje sa brendom Sunseeker, i izraženo usmeravanje ka spoljašnjem nagibu u zavojima, zbog znatne težine u ogromnom staklu i velikom flybridgeu. Dobro se ponašao pri svim brzinama, sa stabilnim ubrzanjem i dovoljno voljnim odgovorom kormila, dok je ta široka, uvrnuta razmera rezultirala trupom koji se neprimetno postavlja u planing i stoga se oseća jednako srećno pri 12 čvorova ili 24.