Pobednički ulazak u svet solarno-električnih jahti

Kao naslednik Silent 64 (prve solarno napajane jahte koja je prešla Atlantski okean u januaru 2018. godine), 60 Serija je opremljena najrafiniranijom, najefikasnijom i najpametnijom tehnologijom koja je danas dostupna. Kao višestruki pobednik nagrada, uključujući prestižnu nagradu „Best of Boats Award“ u kategoriji ’Najbolje za putovanja,’ ona predstavlja solarno električno uživanje na moru, u svom najčistijem obliku. Dostupna u raznim opcijama palube i kabine, Silent 60 je idealna za porodice koje krstare sa ili bez dodatne posade.

Najvažnije iz serije 6O:

Silent 62 3-Deck

Sistem jedra za zmajeve

Dodavanje opcije potpuno automatskog zmaja za vuču daje seriji 60 priliku da iskoristi vetar bez senčenja panela. Zmaj veličine 9 m² ili 12 m² leti na visinama gde su vetrovi mnogo jači, pa je tako u stanju da stvori do 10 puta veću vučnu snagu u poređenju sa konvencionalnim jedrom.

Samodovoljan način života

Dizajniran je da od temelja bude potpuno autonoman. Budući da ste u mogućnosti da proizvodite sopstvenu energiju i vodu dok koristite rashladne zalihe hrane za skladištenje, kao i internet vezu širom sveta, imate mogućnost da kreirate potpuno samodovoljan način života na brodu.

Skladište na mostu

Ispod palube mosta nalaze se dve prostrane kutije za odlaganje SUP-ova, dasaka za surfovanje, malih RIB-ova ili kompaktnih jedrilica. I jednima i drugima se može pristupiti ili sa krmene palube kokpita ili direktno iz hidrauličnog lifta.

Vlasnički apartman

Mogućnost dizajniranja serije 60 sa ekskluzivnim vlasničkim apartmanom na 3. palubi je jedinstvena među katamaranima od 60 stopa. Sam apartman je potpuno opremljen sa sopstvenim kupatilom i meri 23 m². Pruža direktan pristup salonu od 36 m² u krmi.

Silent 62 3-Deck

Dodatna otvorena paluba umesto flybridge-a kombinuje prednosti većih katamarana sa kompaktnim dimenzijama Serije 60. Otvoreni lounge sa pogledom na nebo je fantastičan spoljašnji prostor za zajednicu, opremljen punim trpezarijskim prostorom, uključujući panoramski pogled i atmosferu superjahte.

Zatvorena verzija 62 3-Deck dodatno razvija karakter kao kompaktna superjahta. Pružajući dodatni unutrašnji prostor, zatvoreni treći sprat je dostupan u dve opcije: izbor između lounge prostora sa pogledom na nebo ili ekskluzivne vlasničke palube osigurava da može biti prilagođen prema individualnim potrebama.

Koji je domet solarne električne jahte?

Silent 62 3-Deck

Domet naših solarnih električnih jahti zavisi od nekoliko faktora, kao što su vremenski uslovi i brzine krstarenja. Samo na osnovu tehnologije, Silent katamarani praktično imaju neograničen domet. Kada se krstari brzinama od 2-3 čvora tokom sunčanih uslova, postoji ravnoteža između energije koju proizvedu paneli i energije koju jahta troši za kućne potrebe i za pogon. Na ovaj način, Silent električne jahte mogu praktično krstariti zauvek. Kao takva, glavna prednost električne jahte koja koristi solarnu energiju je da možete nastaviti da krstarite čak i kada sunce ne sija koristeći energiju pohranjenu u baterijama.

Kada govorimo o prosečnim vremenskim uslovima, možete očekivati da krstarite do 100 nautičkih milja dnevno samo na osnovu solarne energije pri prethodno pomenutim brzinama eko-krstarenja. Možete koristiti i dodatni „produživač“ dometa, koji puni baterije uz pomoć efikasnog generatora. To vam daje mogućnost da putujete još više milja, pri većim brzinama.

Električni katamarani mogu održavati brzine krstarenja između 6 do 8 čvorova, u zavisnosti od udaljenosti putovanja i vaših preferencija. 

Koje su prednosti solarnog električnog krstarenja?

Silent 62 3-Deck

Električna revolucija je nesumnjivo stigla na vode. Brodogradilišta širom sveta počinju da razvijaju plovila koja koriste električne motore i energiju izvlače iz sunca. U okviru napora ka održivosti, ovaj pristup krstarenju dobija na značaju iz godine u godinu. Ekološka prihvatljivost je samo jedan od mnogih aspekata koji privlače kupce ka ovakvim modelima. U poređenju sa redovnim motornim jahtama ili jedrilicama, katamarani koji koriste solarnu energiju nude značajne prednosti.

TIHO KRSTARENJE

Iskustvo na brodu katamarana na solarnu energiju karakteriše osećaj mira. Zbog odsustva buke, isparenja i vibracija koje se obično nalaze na brodovima sa konvencionalnim pogonom, rezultujuća tišina je veoma uporediva sa onom kada vozite električne automobile. Ovo pomaže da se lako povežete sa lepotom okoline i stvorite lepa iskustva koja ćete deliti sa svojim voljenima.

MINIMALNO ODRŽAVANJE

I konvencionalni motori sa sagorevanjem i jedrilice zahtevaju visok nivo održavanja kako bi ostali u formi. Električni pogonski sistemi su, zbog nedostatka pokretnih delova, praktično bez održavanja. Kao rezultat, ovo pojednostavljuje život na brodu i smanjuje ukupne troškove korišćenja.

BESPLATNO PUNJENJE 

Dodatni faktor u korist solarnih električnih katamarana je to što se mogu puniti sunčevom energijom besplatno. Motorne jahte potpuno zavise od redovnog posećivanja benzinskih stanica da bi napunile svoje prazne rezervoare. Jedrilice moraju povremeno puniti svoje rezervoare jer se oslanjaju na dizel generatore za napajanje kućnih i navigacionih uređaja na brodu. Sa solarnim električnim pogonom možete uživati u svom vremenu u omiljenoj uvali, dok istovremeno povećavate energetske nivoe vaše jahte.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

GoSun Solar EV Charger: Lagan solarni...

Iako je pravi električni automobil na solarni pogon možda daleko od masovne proizvodnje od strane bilo...

Gamma pantalone imaju ugrađene mehaničke zglobove,...

Ono što je započelo kao istraživački projekat u Google X postalo je uzbudljiv mobilni dodatak koji...

Audi unapređuje glasovno upravljanje u sadašnjim...

Putem Microsoft Azure OpenAI Service, Audi implementira AI chatbot ChatGPT u svoj informativno-zabavni sistem, kako bi...

TEST: Honda ZR-V – Velika sedišta...

Smešten između manjeg HR-V i većeg CR-V u liniji SUV-ova japanskog brenda, ZR-V je kao deo...

Električni skuter budućnosti probija gradski saobraćaj

Prošle godine, startup za e-mobilnost iz Bruklina, Infinite Machine, lansirao je futuristički električni skuter sa linijama...

DA LI JE KORIŠĆENJE SISTEMA AUTOMATSKOG...

Automatski start-stop sistem u vozilima je uobičajena karakteristika modernih vozila koja zaslužuje detaljno razumevanje. Ako se...

SL Monogram serija, za vrhunsko iskustvo...

Mercedes‑Maybach SL 680 Monogram Series najsportskiji je model u istoriji brenda Maybach. Nova je i jedinstvena kohezivna...

Unakrsno bušeni diskovi za kočnice nisu...

Teško je tačno odrediti kada su se počeli pojavljivati unakrsno bušeni diskovi za kočnice, ali to...

Audi-jev novi e-tron GT je najmoćniji...

Novi automobil je bio očekivan, budući da Audi-ev EV deli platformu s Porsche Taycanom. Proizvodeći 912...

Bugatti Tourbillon je delimično hibridni hiperautomobil,...

Možda je penzionisao svoj W16 motor, ali Bugatti još uvek nije spreman da pređe u potpunosti...
Kao naslednik Silent 64 (prve solarno napajane jahte koja je prešla Atlantski okean u januaru 2018. godine), 60 Serija je opremljena najrafiniranijom, najefikasnijom i najpametnijom tehnologijom koja je danas dostupna. Kao višestruki pobednik nagrada, uključujući prestižnu nagradu „Best of Boats Award“ u kategoriji ’Najbolje za putovanja,’ ona predstavlja solarno električno uživanje na moru, u svom najčistijem obliku. Dostupna u raznim opcijama palube i kabine, Silent 60 je idealna za porodice koje krstare sa ili bez dodatne posade.

Najvažnije iz serije 6O:

Silent 62 3-Deck
Sistem jedra za zmajeve Dodavanje opcije potpuno automatskog zmaja za vuču daje seriji 60 priliku da iskoristi vetar bez senčenja panela. Zmaj veličine 9 m² ili 12 m² leti na visinama gde su vetrovi mnogo jači, pa je tako u stanju da stvori do 10 puta veću vučnu snagu u poređenju sa konvencionalnim jedrom. Samodovoljan način života Dizajniran je da od temelja bude potpuno autonoman. Budući da ste u mogućnosti da proizvodite sopstvenu energiju i vodu dok koristite rashladne zalihe hrane za skladištenje, kao i internet vezu širom sveta, imate mogućnost da kreirate potpuno samodovoljan način života na brodu. Skladište na mostu Ispod palube mosta nalaze se dve prostrane kutije za odlaganje SUP-ova, dasaka za surfovanje, malih RIB-ova ili kompaktnih jedrilica. I jednima i drugima se može pristupiti ili sa krmene palube kokpita ili direktno iz hidrauličnog lifta. Vlasnički apartman Mogućnost dizajniranja serije 60 sa ekskluzivnim vlasničkim apartmanom na 3. palubi je jedinstvena među katamaranima od 60 stopa. Sam apartman je potpuno opremljen sa sopstvenim kupatilom i meri 23 m². Pruža direktan pristup salonu od 36 m² u krmi.
Silent 62 3-Deck
Dodatna otvorena paluba umesto flybridge-a kombinuje prednosti većih katamarana sa kompaktnim dimenzijama Serije 60. Otvoreni lounge sa pogledom na nebo je fantastičan spoljašnji prostor za zajednicu, opremljen punim trpezarijskim prostorom, uključujući panoramski pogled i atmosferu superjahte. Zatvorena verzija 62 3-Deck dodatno razvija karakter kao kompaktna superjahta. Pružajući dodatni unutrašnji prostor, zatvoreni treći sprat je dostupan u dve opcije: izbor između lounge prostora sa pogledom na nebo ili ekskluzivne vlasničke palube osigurava da može biti prilagođen prema individualnim potrebama.

Koji je domet solarne električne jahte?

Silent 62 3-Deck
Domet naših solarnih električnih jahti zavisi od nekoliko faktora, kao što su vremenski uslovi i brzine krstarenja. Samo na osnovu tehnologije, Silent katamarani praktično imaju neograničen domet. Kada se krstari brzinama od 2-3 čvora tokom sunčanih uslova, postoji ravnoteža između energije koju proizvedu paneli i energije koju jahta troši za kućne potrebe i za pogon. Na ovaj način, Silent električne jahte mogu praktično krstariti zauvek. Kao takva, glavna prednost električne jahte koja koristi solarnu energiju je da možete nastaviti da krstarite čak i kada sunce ne sija koristeći energiju pohranjenu u baterijama. Kada govorimo o prosečnim vremenskim uslovima, možete očekivati da krstarite do 100 nautičkih milja dnevno samo na osnovu solarne energije pri prethodno pomenutim brzinama eko-krstarenja. Možete koristiti i dodatni „produživač“ dometa, koji puni baterije uz pomoć efikasnog generatora. To vam daje mogućnost da putujete još više milja, pri većim brzinama. Električni katamarani mogu održavati brzine krstarenja između 6 do 8 čvorova, u zavisnosti od udaljenosti putovanja i vaših preferencija. 

Koje su prednosti solarnog električnog krstarenja?

Silent 62 3-Deck
Električna revolucija je nesumnjivo stigla na vode. Brodogradilišta širom sveta počinju da razvijaju plovila koja koriste električne motore i energiju izvlače iz sunca. U okviru napora ka održivosti, ovaj pristup krstarenju dobija na značaju iz godine u godinu. Ekološka prihvatljivost je samo jedan od mnogih aspekata koji privlače kupce ka ovakvim modelima. U poređenju sa redovnim motornim jahtama ili jedrilicama, katamarani koji koriste solarnu energiju nude značajne prednosti. TIHO KRSTARENJE Iskustvo na brodu katamarana na solarnu energiju karakteriše osećaj mira. Zbog odsustva buke, isparenja i vibracija koje se obično nalaze na brodovima sa konvencionalnim pogonom, rezultujuća tišina je veoma uporediva sa onom kada vozite električne automobile. Ovo pomaže da se lako povežete sa lepotom okoline i stvorite lepa iskustva koja ćete deliti sa svojim voljenima. MINIMALNO ODRŽAVANJE I konvencionalni motori sa sagorevanjem i jedrilice zahtevaju visok nivo održavanja kako bi ostali u formi. Električni pogonski sistemi su, zbog nedostatka pokretnih delova, praktično bez održavanja. Kao rezultat, ovo pojednostavljuje život na brodu i smanjuje ukupne troškove korišćenja. BESPLATNO PUNJENJE  Dodatni faktor u korist solarnih električnih katamarana je to što se mogu puniti sunčevom energijom besplatno. Motorne jahte potpuno zavise od redovnog posećivanja benzinskih stanica da bi napunile svoje prazne rezervoare. Jedrilice moraju povremeno puniti svoje rezervoare jer se oslanjaju na dizel generatore za napajanje kućnih i navigacionih uređaja na brodu. Sa solarnim električnim pogonom možete uživati u svom vremenu u omiljenoj uvali, dok istovremeno povećavate energetske nivoe vaše jahte.