Stiže robotski usisivač koji može da se penje uz stepenice

Najnoviji robot-usisivač kompanije Roborock ima šasiju sa automatskim podizanjem koja može da podigne svoje telo kako bi prelazila visoke prelaze – stepenice deluju kao samo jedan mali korak dalje.

Sa mogućnošću da se podigne kako bi prešla prelaze između prostorija visoke i do 40 mm, paperjaste tepihe i druge moguće prepreke, novi Roborock Qrevo Curv mogao bi biti znak da robot usisivač koji se penje uz stepenice uskoro stiže. Da li nam je potreban robot usisivač koji se penje uz stepenice? 

Ne ulazeći u predviđanja, Qrevo Curv predstavlja značajnu promenu za kompaniju. Robot poseduje potpuno redizajniranu multifunkcionalnu bazu koja je oblija i manja od njegovih drugih modela, novi sistem četki sa dvostrukom zaštitom od zapetljavanja koji deli četku na pola, omogućavajući da kosa sklizne sa nje, i ogromnu snagu usisavanja od 18.500 Pa.

Roborock Qrevo Curv

Njegova karakteristika auto-podizanja – nazvana AdaptLift Chassis – automatski podiže prednji točak robota i nezavisno prilagođava glavne točkove kako bi podigla robot za 10 mm, omogućavajući mu da prelazi standardne pragove do visine od 30 mm i dvostruke pragove do 40 mm.

Pored toga što pomaže robotu da se lakše kreće po kući i izbegava zaglavljivanje, nova mobilnost znači da Curv sada može da čisti tepihe srednje do visoke dužine vlakana. Redizajnirani sistem četki sastoji se od dve kraće četke sa spiralnim sečivima i čekinjama koje treba da gurnu kosu u usisivač, kao i zakrivljene bočne četke FlexiArm Arc koja sprečava da se kosa zapetlja u nju.

Roborock Qrevo Curv

Qrevo Curv poseduje Roborock-ovu reaktivnu AI tehnologiju za izbegavanje prepreka, koja koristi ugrađenu kameru za izbegavanje uobičajenog nereda u domaćinstvu. Lansira se po ceni od 1.500 evra, zajedno sa Qrevo Edge, koji ima iste karakteristike ali bazu tradicionalnijeg izgleda u crnoj boji.

Roborock lansira i super tanak robo-usisivač za koji kažu da je dizajniran da bolje ulazi ispod niskog nameštaja. Lidar toranj na novom Qrevo Slim-u je uklonjen sa vrha, a usisivač je visok samo 8.3 cm. Njegov novi navigacioni sistem koristi tehnologiju dvostruke svetlosti 3D vremena leta, primenjujući lasere i RGB kameru za navigaciju i prepoznavanje prepreka. Radi sa multifunkcionalnom bazom, ima snagu usisavanja od 11.000 Pa i lansira se po ceni od 1.300 evra.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

IFA 2024: TCL predstavlja sistem za...

TCL je na IFA sajmu predstavio revolucionarni sistem za upravljanje kućnom energijom (TCL HEMS). Dizajniran da...

TOP 5: luksuznih pametnih kućnih naprava...

Frižider za vino Ako niste znali, toplije temperature nisu dobre za vino. Lako je staviti flašu u...

Segway Navimow iSeries 105E: Robotska kosilica...

Ako ste u potrazi za veoma sposobnom i pristupačnom robotskom kosilicom koja ne zahteva postavljanje iritirajuće...

LG OLED C4: eksplozivne performanse slike

Da odmah pređemo na stvar: LG OLED C4 je vrhunski televizor. Naravno, korak je ispod vrhunskog...

Sonus Faber donosi vodeću tehnologiju u...

Slično onome što je KEF uradio ranije ove godine lansiranjem svojih povoljnijih LSX II LT zvučnika,...

Hisense Laser Cinema PX3-PRO je ultra...

Većina gejmera zahteva najbolje ekrane kada igraju AAA naslove. Da li je projektor i igranje dobra...

Muzički strimer koji pruža uvid u...

Bežični strimeri i pojačala za striming su trenutno među najpopularnijim komponentama u hi-fi tehnologiji – čini...

IFA 2024: LG predstavlja nova višenamenska...

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće svoj potpuno nov štapni usisivač, LG CordZero™ All-in-One Tower Combi, zajedno...

Mag-Lev Audio ML1 – prvi levitirajući...

Zahvaljujući jedinstvenom elektromagnetnom sistemu, Mag-Lev Audio ML1 je gramofon sa levitirajućim „tanjirom“. Kada tanjir levitira, nema...

Nova Eve Weather stanica znači da...

Popularni proizvođač dodataka za pametne domove Eve je predstavio novu Eve Weather pametnu meteorološku stanicu, koja...