LG pametni hub za dom ima glasovnog asistenta

LG se ozbiljno bavi pametnim domovima lansiranjem ThinQ ON — huba sa podrškom za Matter, Thread i Wi-Fi, sa ugrađenim AI glasovnim asistentom.

ThinQ ON je hub pogonjen AI tehnologijom koji može povezati i kontrolisati LG uređaje i druge pametne kućne uređaje preko Thread, Matter i Wi-Fi. Radi na LG-ovoj ThinQ platformi za pametne kuće i koristi LG-ovu Afektivnu inteligenciju kako bi učio iz vaših obrazaca korišćenja, nadgledao vaše uređaje i omogućio glasovnu kontrolu povezanih uređaja.

Kružni beli hub, LG ThinQ ON je pametni zvučnik sa LG-ovim AI glasovnim asistentom. Kompanija tvrdi da asistent može razumeti prirodni jezik, tumačiti kontekst i učiti korisničke preferencije. LG-ov AI čipset pogoni hub, a prema LG-u, dizajniran je sa budućom skalabilnošću na umu. Kao i većina pametnih kućnih hubova, ON će vam omogućiti da kontrolišete i nadgledate postavke povezanih uređaja i kreirate rutine za pametne kućne automatizacije putem LG-ove ThinQ aplikacije.

ThinQ ON

ThinQ ON je Matter-sertifikovan, a LG će podržati različite opcije mrežnog povezivanja, uključujući Wi-Fi i Thread. Kompatibilan je sa širokim spektrom LG uređaja i sve većim brojem aparata i IoT uređaja drugih proizvođača.

Šta je Matter?

Matter je novi standard za interoperabilnost pametnih kuća koji je dizajniran da obezbedi zajednički jezik za povezane uređaje kako bi komunicirali lokalno u vašem domu bez oslanjanja na povezivanje sa cloudom. Izgrađen je da bude siguran i privatan, lak za postavljanje i široko kompatibilan.

Razvijen od strane Amazon-a, Google-a, Apple-a, Samsung-a i mnogih drugih, Matter je softverski sloj za povezivanje pametnih kućnih uređaja otvorenog koda, baziran na IP-u. Radi preko Wi-Fi-ja, eterneta i niskoenergetskog mesh mrežnog protokola Thread i trenutno podržava preko 30 tipova uređaja. Ovi uključuju rasvetu, termostate, brave, robotske usisivače, frižidere, sudo-mašine, sušilice, rerne, dimne alarme, monitore kvaliteta vazduha, punjače za električna vozila i još mnogo toga.

Matter

Pametni kućni uređaj sa Matter oznakom može se postaviti i koristiti sa bilo kojim ekosistemom kompatibilnim sa Mater-om putem Mater kontrolera i kontrolisati od strane više uređaja sa funkcijom pod nazivom Multi-Admin.

Amazon Alexa, Google Home, Samsung SmartThings i Apple Home su neke od glavnih platformi za pametne kuće koje podržavaju Matter, zajedno sa stotinama proizvođača uređaja. Neki od ovog sve većeg broja verovatno će doći iz LG-ove nedavne akvizicije Athom-a, tvorca Homey Pro huba, pametnog huba za kuće koji podržava stotine integracija pametnih kućnih uređaja. LG je kupio Athom, tako da je malo verovatno da će sve Homey-ove integracije biti dostupne na ThinQ ON-u prilikom lansiranja.

LG-ov pristup pametnim kućama do sada je uglavnom bio ograničen na kontrolisanje njegovih uređaja i aparata. Ovaj novi hub je prvi veliki korak ka postajanju robusnijom platformom za pametne kuće, sličnom Samsung-ovoj SmartThings platformi za pametne kuće.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Kompanija LG predstavlja novu liniju uređaja...

Kompanija LG Electronics (LG) će predstaviti svoju najnoviju liniju kućnih aparata sa najboljom energetskom efikasnošću na...

IFA 2024: TCL otkriva svoju viziju...

Za budućnost kućnog života, TCL je predstavio seriju povezanih kućnih aparata sa svežim opcijama boje, materijala...

IFA 2024: TCL predstavlja sistem za...

TCL je na IFA sajmu predstavio revolucionarni sistem za upravljanje kućnom energijom (TCL HEMS). Dizajniran da...

TOP 5: luksuznih pametnih kućnih naprava...

Frižider za vino Ako niste znali, toplije temperature nisu dobre za vino. Lako je staviti flašu u...

Segway Navimow iSeries 105E: Robotska kosilica...

Ako ste u potrazi za veoma sposobnom i pristupačnom robotskom kosilicom koja ne zahteva postavljanje iritirajuće...

LG OLED C4: eksplozivne performanse slike

Da odmah pređemo na stvar: LG OLED C4 je vrhunski televizor. Naravno, korak je ispod vrhunskog...

Sonus Faber donosi vodeću tehnologiju u...

Slično onome što je KEF uradio ranije ove godine lansiranjem svojih povoljnijih LSX II LT zvučnika,...

Hisense Laser Cinema PX3-PRO je ultra...

Većina gejmera zahteva najbolje ekrane kada igraju AAA naslove. Da li je projektor i igranje dobra...

Muzički strimer koji pruža uvid u...

Bežični strimeri i pojačala za striming su trenutno među najpopularnijim komponentama u hi-fi tehnologiji – čini...

IFA 2024: LG predstavlja nova višenamenska...

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće svoj potpuno nov štapni usisivač, LG CordZero™ All-in-One Tower Combi, zajedno...

SADRŽAJ TEKSTA: